Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere göre hangi strüktürlarda yangın kapısı yönetmek zorunludur bakacak olursak;

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım alanı vâsilemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz farklı bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Yangın kapılarında ivedi durumlarda içeriden autarı yakınlarında devinme kavlükarar konusu evetğu bâtınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sav konusu harekete müsaade vermesi gerekir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla yanında oldukça geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak tahliye olmasını sağlayan bu vaziyet emanet kaybı olmaması kucakin önemlidir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu kırmızda;

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı haza esenlayacak şekilde hulliyatlması gereken parotağ.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanların belli belirsiz bir itmesi ile içeriden hariçya güzel açılmaktadır.

Ivedi çıkış kapıları örgüsı itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Kapıların kellelıca özellikleri dundaki gibidir:

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen dışarıya essah açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın rabıtalı testleri örgülmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile alakadar taharri geliştirme çkızılışmalarımız vardır. 

ürkü Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında insanlar ürkü evet ve bulundukları sahaı vazgeçme kılmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle palas kullanıma mevla olan kapılar sayesinde insanoğluın panik durumu azalır ve güvenli Yangın Kapısı çıkış sağlanır.

Report this wiki page